Zorgen om nieuw Vervoerplan Connexxion

Tijdens het reguliere overleg met Wethouder Augustijn, belast met onder andere verkeerszaken, heeft de Stadspartij Den Helder haar bezorgdheid geuit over enkele aanpassingen in het nieuwe vervoersplan van Connexion.

De fractie van de Stadspartij Den Helder maakt zich met name zorgen over een drietal wijzigingen.

Buslijn 30 (Den Helder – Julianadorp – Schagen)
Met name maken wij ons zorgen over buslijn 30 van Den Helder naar Julianadorp en Schagen. De frequentie van de ritten wordt verminderd van twee keer naar slechts een keer per uur, zelfs tijdens de spits, terwijl de bus volgens het oude schema al vaak vol zat. Wij voorzien problemen hierdoor.

Buslijn 34 (Schooten – Baljuwstraat – Winkelcentrum de Schooten)
Een ander punt van zorg betreft buslijn 34, die door de Schooten rijdt. Deze zal niet langer door de Baljuwstraat gaan met de halte bij Winkelcentrum de Schooten. Vooral voor ouderen wordt dit beschouwd als een beperking, en we verwachten dat er meer gebruik zal worden gemaakt van de WMO-taxi.

Buslijn 135 (Den Helder Centraal – Hoorn via Torplaan)
Tot slot, buslijn 135 van Den Helder Centraal naar Hoorn via de Torplaan, stopt volgens het nieuwe schema niet meer. Dit lijkt ons een gemiste kans.

Na een constructief gesprek heeft Wethouder Augustijn aangegeven onze opmerkingen te zullen onderzoeken. We wachten dit onderzoek en de uitkomsten af en gaan er graag over in gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.