De ‘Wervianen’ stralen weer na schoonmaakbeurt

Afgelopen weekend heeft de Stadspartij Den Helder weer de handen uit de mouwen gestoken tijdens het jaarlijkse NLdoet.

Afgelopen weekend heeft de Stadspartij Den Helder weer de handen uit de mouwen gestoken tijdens het jaarlijkse NLdoet. Dit jaar was het alweer voor de vierde keer dat de Stadspartij de Wervianen van kunstenaar Peter Erftemeijer schoonmaakte en in de was zette. We hebben niet alleen onze stad een beetje liefde gegeven, maar ook de kunstenaar blij gemaakt. Bovendien was het fijn om met goed weer door onze binnenstad te lopen.

Waarom doet de Stadspartij dit?

Deze traditie is ontstaan omdat Jellie Gatowinas, ons commissielid bij de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling, in de krant las dat de kunstenaar ieder jaar uit Amsterdam moest komen om de beelden te onderhouden, omdat de gemeente dit naliet. De Stadspartij vindt het belangrijk dat onze stad er netjes uitziet en heeft daarom het initiatief genomen om dit op te pakken.

Wat is NLdoet?

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Het vindt jaarlijks plaats op een vastgestelde dag in maart, waarbij duizenden mensen door het hele land samenkomen om vrijwilligerswerk te verrichten. Het doel van NLdoet is om mensen te stimuleren om zich vrijwillig in te zetten voor maatschappelijke projecten en zo bij te dragen aan een sociale en betrokken samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.