Stadspartij wil inzicht in de kosten van ingehuurde bureaus

Tijdens de bespreking van de begroting heeft de Stadspartij Den Helder een voorstel gedaan om duidelijkheid te scheppen over de kosten van externe bureaus die worden ingeschakeld door de Gemeente Den Helder...

Tijdens de bespreking van de begroting heeft de Stadspartij Den Helder een voorstel gedaan om duidelijkheid te scheppen over de kosten van externe bureaus die worden ingeschakeld door de Gemeente Den Helder. In dit voorstel vragen we om vóór het einde van dit jaar een overzicht te verstrekken van de externe bureaus die in deze beleidsperiode zijn gebruikt, inclusief de bijbehorende kosten.

De reden voor dit voorstel is dat het college, vanwege bepaalde omstandigheden, geen sluitende begroting voor de komende jaren aan de raad heeft kunnen voorleggen. Onze fractie is van mening dat als er bezuinigd moet worden, dit op een zorgvuldige manier moet gebeuren. Externe deskundigheid kan waardevol zijn om van te leren, maar het is even belangrijk dat de gemeente zelf over de benodigde kennis en capaciteit beschikt om haar werk te kunnen uitvoeren.

Het antwoord van de wethouder bevreemdt ons. Als je dit soort gegevens niet direct op kan vragen, kan je als wethouder financiën geen enkele grip houden op je uitgaven.

Onze fractie is benieuwd naar de resultaten van de inventarisatie en we zijn blij dat de raad met grote meerderheid heeft ingestemd met deze motie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.