Stadspartij voorkomt grote bezuiniging op de culturele sector.

Tijdens de begrotingsbehandeling op 1 november 2023 hebben hebben wij als Stadspartij met steun van D66 en de PvdA een belangrijke stap gezet. We hebben een voorstel ingediend om de bezuinigingen op deze instellingen te verlagen...

Tijdens de begrotingsbehandeling op 1 november 2023 hebben hebben wij als Stadspartij met steun van D66 en de PvdA een belangrijke stap gezet. We hebben een voorstel ingediend om de bezuinigingen op deze instellingen te verlagen, en we zijn blij te melden dat dit voorstel door bijna alle raadsleden werd gesteund, met uitzondering van de VVD-fractie.

Hoewel we hadden gehoopt niet te hoeven bezuinigen, was dit het beste wat we konden bereiken met het geld dat beschikbaar was. Als Stadspartij zijn we blij dat de gemeenteraad ons voorstel heeft gesteund en het belang van cultuur in Den Helder heeft erkend. Culturele instellingen dragen bij aan de rijkdom van onze stad, stimuleren creativiteit en zijn goed voor de lokale economie. We halen de dekking voor deze motie uit de toeristenbelasting welke zal worden verhoogd.

Het verminderen van de bezuinigingen is een stap in de goede richting om ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven bestaan en hun waardevolle bijdrage aan onze gemeenschap kunnen voortzetten.

Laten we samen blijven werken aan een Den Helder waar cultuur een belangrijke rol speelt en waar iedereen kan genieten van de diverse culturele schatten die onze stad en de instellingen te bieden hebben.