Stadspartij presenteert sluitende begroting

De Stadspartij helpt mee aan een sluitende gemeentebegroting. Dit zonder lastenverzwaring voor de bewoners van Den Helder.

Een reservering van 700 duizend euro voor het sociaal domein, waar de gemeenteraad om gevraagd heeft, dekt de Stadspartij af met meevallers in de begroting van 2013. Fractielid Peter Reenders: “Zodat die 7 ton niet drukt op de begroting van 2014. Op deze manier en door nog enkele verschuivingen, is de begroting voor de komende 3 jaar sluitend.” De Stadspartij handhaaft de wens van de raad om de hondenbelasting af te schaffen. De weerstandsratio, ofwel de buffer voor slechte tijden, blijft op 1,25 procent.

“Een gezond gemeentelijk huisboekje is van groot belang en als je dat ook nog kunt doen zonder de burger om een extra bijdrage te vragen, dan doe je het in deze moeilijke tijd goed als gemeente”, aldus Peter Reenders. Hij benadrukt dat Stadspartij Den Helder geen coalitiepartij is. “Maar dit ontslaat ons niet van de plicht en de verantwoordelijkheid voor een sluitende begroting. Dit is in het belang van de stad en haar bewoners.”