Home » Thuiszorg

Thuiszorg

De NOS komt met het verhaal dat de Patiëntefederatie Nederland op basis van een enquête weet te melden dat een derde van de mensen met thuiszorg of ondersteuning van een wijkverpleegkundige minder of helemaal geen zorg meer meer krijgt vanwege het coronavirus.

Volgens Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie, zijn er cliënten die de thuiszorg afzeggen omdat ze bang zijn voor het coronavirus of omdat ze tot een risicogroep behoren. “Die mensen vinden het toch te griezelig dat er een wijkverpleegkundige over de vloer komt die misschien wel het virus bij zich draagt. Maar het komt ook voor dat de zorgorganisaties geen zorg kunnen leveren, omdat medewerkers ziek zijn en dus uitvallen.”

Ook zeggen cliënten dat ze de zorg willen ontlasten, omdat zorgpersoneel al druk genoeg is of omdat ze vinden dat hun vraag niet urgent genoeg is.

Omdat dit tot hele vervelende situaties kan leiden is de Stadspartij Den Helder erg benieuwd naar de situatie in onze stad.

Heeft u te maken met verminderde thuiszorg, of kent u mensen in uw omgeving die hier mee worden geconfronteerd, schroom niet en laat het ons weten zodat wij de situatie goed in kaart kunnen brengen.

Ons mailadres is: stadspartijdenhelder@gmail.com