Home » Stadspartij wethouder Pieter Kos investeert verder in de jeugd

Stadspartij wethouder Pieter Kos investeert verder in de jeugd

50 extra trajecten maatschappelijke diensttijd om jongeren een boost te geven.

BOOST VOOR DE HELDERSE JONGEREN!

Het afgelopen anderhalf jaar was voor niemand makkelijk. Er kon weinig waardoor het leven voor veel mensen weinig uitdaging bood. De gemeente Den Helder gaat hier serieuze verandering in aanbrengen voor vijftig jongeren. Met het project SocialBoost!

Jongeren van 14 tot 27 jaar worden uitgedaagd om met zichzelf en hun omgeving aan de slag te gaan. Deelnemende jongeren krijgen letterlijk een sociale boost en dragen tegelijkertijd iets positiefs bij aan hun omgeving. Als duo of in groepsverband zijn ze bezig met activiteiten, masterclasses en challenges die uitdagen om samen en voor anderen bezig te zijn.

Challenge
Deelnemers doen vanaf 10 mei acht weken lang, elke week een challenge. Deze opdrachten voeren jongeren samen met een ‘maatje’ uit en gaan over actuele thema’s zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk. Het kan ook bijvoorbeeld kokkerellen zijn, of samen de buurt opknappen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er elke dag een ‘energyboost’ door een appje van de coach met een leuke opdracht.

Wethouder Pieter Kos is enthousiast over het project: “We hebben met jongeren enorm veel kracht in huis. Soms is het nodig om ze even een zetje te geven zodat ze erachter komen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ik ben blij dat we dit mogelijk kunnen maken.