Home » Stadspartij vraagt aandacht voor gemeentelijk groen in de Visbuurt

Stadspartij vraagt aandacht voor gemeentelijk groen in de Visbuurt

De Stadspartij heeft vragen gesteld over onderhoud door gemeente van plantenbakken in de Visbuurt.
Wij denken dat eenieder die langs het stationsplein komt zal denken, kijk dat doen ze goed in deze stad, daar worden wij blij van.

Maar hoe denkt u dat mensen die in de aanpalende wijken van het stadshart wonen hier naar zullen kijken, hoe denkt u bijvoorbeeld dat de bewoners vanuit de Visbuurt dit zullen ervaren? De Visbuurt waar wij als gemeente enige jaren geleden diverse bloembakken hebben laten plaatsen ter verfraaiing van het straatbeeld, bloembakken die nu in de meeste gevallen een desolate indruk achterlaten, omdat ze totaal niet meer worden onderhouden, bijgehouden dan wel worden opgevuld zoals voorgaande jaren wel het geval was.

Het kan toch niet zo zijn dat omdat er een “nieuwe wind” waait binnen het stadhuis de bewoners in de Visbuurt “ kind van de rekening zijn en maar moeten afwachten wanneer er iemand bereid is om hierop in te grijpen? De mogelijke oplossing ligt voor het oprapen en is binnen het gemeentehuis bekent, waardoor de bakken goed kunnen worden bijgehouden zodat deze het straatbeeld weer zullen opfleuren en verfraaien. Het is inmiddels half augustus en daarom roepen wij het college op, om hier zo snel als mogelijk actie op te gaan ondernemen, want het zijn uiteindelijk onze eigen bakken en Den Helder is zoveel meer dan alleen het stadshart!