Home » Odd Wagner wordt voorgedragen als wethouder in Den Helder

Odd Wagner wordt voorgedragen als wethouder in Den Helder

oddwagnerNa het aangekondigde vertrek van wethouder Jacqueline van Dongen van de Stadspartij Den Helder heeft de partij besloten om de wethouderspost opnieuw in te vullen.

De fractie en het bestuur van de Stadspartij hebben de afgelopen dagen alle voor- en nadelen van het wel of niet vervangen van de wethouder tegen elkaar afgewogen. Bij die besprekingen is ook wethouder Pieter Kos van de Stadspartij nauw betrokken geweest.

De doorslag in de keuze voor een nieuwe wethouder was dat de portefeuille van wethouder van Dongen een grote portefeuille is met veel samenhang van alle onderdelen. Bij verdeling van die portefeuille over de overgebleven wethouders zou die belangrijke samenhang verloren gaan en daarmee zouden de in gang gezette projecten versnipperd raken. Dat is slecht voor Den Helder en voor de continuïteit van het beleid.

Met wethouder Odd Wagner, als opvolger van Jacqueline van Dongen, krijgen wij een ervaren bestuurder als wethouder terug, die Den Helder en zijn politiek kent. Odd Wagner is de Helderse politiek na zijn vertrek vorig jaar nauwlettend blijven volgen. Wethouder Wagner zal zich, mede om bovenstaande redenen, als gelouterd bestuurder snel kunnen inwerken.