Werkbezoek Stichting Kinderopvang Den Helder

Op donderdag 27 september 2018 hebben Suzanne Wisgerhof en ikzelf in het hoofdkantoor van SKDH een werkbezoek gehad met de bestuurders van de Stichting Kinderopvang. Er werden een drietal interactieve presentaties gegeven over o.a. het doel van SKDH maar ook van 4YoungTalent en de ingeslagen weg naar de toekomst. Tevens was er de mogelijkheid om de twee rijdende “Experience labs” te bekijken.

De twee organisaties zijn beide “non-profit” en sinds dit jaar samengegaan in SKDH; maatschappelijke kinderopvang.

In totaal waren er 22 personen aanwezig, waaronder raads- en commissieleden van diverse politieke partijen.

Van SKDH/4YoungTalent waren hierbij aanwezig:

  • Joost Korver (Directeur bestuurder SKDH);
  • Esther Scholten (Directeur 4YoungTalent) en
  • Regiomanager/communicatiemedewerker/Financieel manager en HRM-manager.

De eerste presentatie werd gegeven door Joost Korver, die aan de hand van o.a. een zeer modern filmpje inging op het doel van SKDH (www.SKDH.nl).

 

 

 

De tweede presentatie werd gegeven door Esther Scholten die uitleg gaf over de organisatie en uitvoering van 4YoungTalent (www.4yountalent.nl).

Er waren meerdere vragen voor Esther Scholten, waaronder een van Beter voor Den Helder: BVDH wilde weten of 4YoungTalents ook kon worden ingezet voor de zogenaamde thuiszitters; Er werd aangegeven dat de organisatie voor deze groep nog geen oplossing en capaciteit heeft, maar dat ze het probleem wel willen aanpakken. Verder gaf Esther aan dat er wel aandacht gegeven wordt aan de zogenaamde meerdoeners (hoogbegaafden).

De derde presentatie werd gegeven door Joost Korver, waarop hij inging op de ontstaansgeschiedenis, diensten en locaties, inspiratiebronnen, werkwijze, innovatie en samenwerking met diverse bestuurlijke en sociale partners.

Er zijn diverse programma’s en uitvoeringsrichtingen die deel uitmaken van SKDH, zoals

  • Muziek en cognitie (filmpje op SKDH.nl/2017/09/);
  • Dans, beweging en motoriek;
  • Sport, spel en beweging;
  • Natuurbeleving en
  • Koken en beweging.

Een deel van de innovatie/nieuwe diensten is deels gerealiseerd door middel van de “Experience Labs”, Daar zijn er twee van, namelijk:

  1. “21st century skills”-lab; het doel hiervan is om 8 tot 18-jarigen op een vernieuwende manier te stimuleren in het ontwikkelen van moderne vaardigheden, zoals vloggen/nieuwe media, robots & programmeren maar ook kunst en muziek. Het Lab is al diverse keren in het land ingezet en heeft als bijkomstigheid dat jongeren en ouderen hierdoor met elkaar in contact komen.
  2. “Nature & Discovery”-lab; Ook dit lab wordt thematisch ingezet en heeft als doel om vooral jongeren en informeren en bewust te maken van duurzaamheid, natuur, gezonde voeding en levensstijl. Thema’s worden verzorgd door de “Helderse Vallei”.

Al met al een bijzonder informatief en nuttig werkbezoek.

Met dank aan Frank Loman