We moeten het samen doen!

Overgenomen van

In Den Helder wordt hard gewerkt om voortaan een Verbroederingsdag te kunnen houden. Politiek, culturele en religieuze instellingen in de stad voeren gesprekken.

De aanslagen in Parijs hebben laten zien dat dat belangrijk is dat mensen bij elkaar komen, vindt fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij. Volgens hem had zo’n dag eigenlijk al eerder georganiseerd moeten worden. “Nu lijkt het op incidentenpolitiek en het was mooi geweest als we het al eerder hadden gedaan.”

Culturen

In Den Helder wonen mensen uit heel veel verschillende culturen, volgens Reenders zijn het er rond de honderd, ook door het Asielzoekerscentrum. “We leven in één gemeente en we moeten het naast elkaar doen en dat moet in vrede en verdraagzaamheid en met begrip voor elkaar, dat is het belangrijkste gewoon.”

Vorm

Hoe de Verbroederingsdag er uit moet komen te zien, is nog niet duidelijk. “Misschien een gezamenlijke maaltijd, als mensen maar in gesprek raken met elkaar”, zegt Reenders. Wat hem betreft moet de Verbroederingsdag elk jaar gehouden worden.