Stadspartij Den Helder omarmt deze samenwerking

Haven Den Helder en marine verder samen. De Koninklijke Marine en NV Port of Den Helder ondertekenden vanmiddag een intentieverklaring voor verdere samenwerking. Beide organisaties streven naar een doelmatig civiel-militair medegebruik van alle havenfaciliteiten in Den Helder.

De partijen gaan de samenwerking aan om onder meer de planning, de communicatie en opleidingen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. “Dit levert een zeer belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en versterking van het hele havengebied van Den Helder, maar ook voor regio Kop van Noord-Holland”, zei Piet-Hein Kolff, algemeen directeur NV Port of Den Helder.

Maatschappelijke betrokkenheid
Kolff en de directeur van de Directie Materiële Instandhouding van de Koninklijke Marine, commandeur Kees Boelema Robertus, ondertekenden de verklaring. “Behalve dat de samenwerking de economische bedrijvigheid en leefbaarheid van de regio ten goede komt, heeft de marine ook het streven om invulling te geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid bij de regio. Een goede economische basis in de Noordkop is nodig om de strategische infrastructuur van een technisch hoogwaardig bedrijf als de marine te ondersteunen. Dit doen we door als organisatie samen te werken met partners in de directe omgeving”, aldus Boelema Robertus.

Planningscel
Met de samenwerking vergroot de capaciteit van de haven van Den Helder aanzienlijk, doordat civiele schepen in voorkomende gevallen kunnen uitwijken naar de marine. Er bestaat al een gezamenlijke planningscel.